Vikanje i predsednički izbori

Foto: Vladimir Tatarević

Već znamo da Vučić voli da viče – pogotovu na gradonačelnike na ulici pred kamerama – ali to nije jedini slučaj kad sadašnji premijer podiže glas. On viče i kad govori o srušenim barakama, o plaćenicima Soroša, o novinarima koji ne brinu za ljudske živote. U svim tim slučajevima Vučić vikanjem poručuje šta je njegova volja: da nijedan novinar ne pita ništa o Savamali, da nijedan tužilac ne radi ništa oko Savamale, da nijedan glasač ne glasa za opoziciju, odnosno, za „kriminalce“ i „idiote“. Tu nema ništa drugo nego vikanjem naglašene volje autoritarnog vođe. Ljudi u Srbiji su u poziciji onih na koje se viče, kao kad naši roditelji viču na decu, pod pretnjom gorih stvari.

I – šta Vučić viče o predsedničkim izborima? Pa, pošto je već stekao poziciju autoritarnog vođe, Vučić se nadalje može izražavati i običnim glasom. U vezi predsedničkih izbora, Vučić je poručio da se njima neće baviti do „mesec i nešto“ pre izbora – to vam znači da NEĆE DA SE I VI TIME BAVITE – i da je već uradio istraživanje po kome dobija duplo više glasova od ma kog protivkandidata – to vam kaže DA TAKVI TREBA DA BUDU REZULTATI IZBORA!

Kad čuju ovu poruku povišenog tona, svi treba da znaju šta se od njih traži. Glasači da omoguće ovakav rezultat izbora. Opozicija da se ne meša previše, da se ne dogovori i da ne radi ništa do pred same izbore. Vučić je svoju volju u vezi izbora već iskazao na prošlim izborima kada je objavio da OPOZICIJA NEMA PROGRAM, odnosno, da je jedini program opozcije „MRŽNJA“ prema njemu. SRAMNO je uopšte birati između takvih opcija i uopšte želeti da mrzitelji dobijaju prostor u medijima. Zato su se pro-vladini tabloidi tokom cele kampanje bavili nečim drugim (ubistvom pevačiće Krsmanović). Vučić je uredno gostovao na svim privatnim televizijama u celovečernjem programu – opozicija je dobilo dva puta po 2 sata na RTS-u, naravno, ne pojedinačno, nego grupno, po 6 predstavnika odjednom.

Šta se onda može očekivati od predsedničkih izbora? Zakon omogućava da od početka kampanje do samih izbora protekne samo 30 dana. Prvih 10 dana ostavljeno je za prikupljanje 10.000 potpisa, a i to može biti skraćeno za 3 dana koliko je ostavljeno za štampanje materijala. Od preostalih 20 dana, 5 će sigurno otpasti na pripremu, tako da ćemo opet završiti sa predstavljanjem predsedničkih kandidata na RTS-u, najverovatnije u jednosatnom suvoparnom programu. S druge strane će „slobodni“ tabloidi blatiti sve nepoželjne kandidate i hvaliti Vučićevog (odnosno, samog Vučića), koji će gostovati na „slobodnim“ privatnim televizijama i na RTS u celovečernjim terminima.

Sve će biti urađeno u skladu sa neformalnim zahtevom prenesenim kroz povišeni ton: NIKAKVI IZBORI SE OVDE NE ODRŽAVAJU – niste vi SPOSOBNI NI KOMPETENTNI da birate ko će da vas predstavlja! Vaš je zadatak da sve ovo prođe bez problema – da glasate za koga vam je rečeno, pa da nastavimo reforme. Nećete valjda glasati za kvislinge, lopove i idiote? Tačnije, glasali biste vi, ali zato za vas i nema pravih izbora. Ovde ćemo mi odrediti kako da se glasa.

JEL’ JASNO?

 

2 odgovora ka “Vikanje i predsednički izbori”

  1. belo-kv каже:

    Ponašanje poslanika SNS-a u Skupštini je eho VIKANJA

  2. PSL каже:

    Odgovor na ovo bi bio kandidat koga bi određen, ujedinjen deo opozicije što pre predstavio i podržao i koji bi odmah mogao da krene u kampanju. Da se od sada zaoštri borba i krene u raspravu i napad na trenutnu vlast. I onda krenuti kroz Srbiju sa mitinzima, predstavljanjem tog kandidata, sa podrškom, sa uzajamnim prenošenjem pozitivne energije sa narodom i običnim ljudima i vraćanje nade tom narodu da ima boljeg i da možemo mnogo bolje nego što nam je sada.

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

новембар 2016.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
%d bloggers like this: