Rubrika | Arhiva, Autori

Posle „Ideje Dvogleda“

Želimo da obavestimo čitaoce Dvogleda da je namera pokretača sajta da on od sajta koji je implicite bio ograničen na 7 autora postane prostor za otvorenu društvenu debatu.

Posle nešto više od dva meseca rada i zajedničkog teksta “Nova epoha” kojim smo definisali najvažniji deo zajedničkih ideja, autori Dvogleda shvataju da više nije potrebno čuvati ekskluzivitet objavljivanja.

Želimo da se sajt profiliše kao asocijacija autora i prostor za debatu u kojem bi pojedinačni autori bili oslobođeni obaveze da izražavaju samo zajedničke ideje. Ni najbolja koncepcija ne može obuhvatiti sve razlike koje se mogu javiti u okviru neke intelektualne zajednice, a to nije ni potrebno. Smatramo da su naši čitaoci dovoljno zreli da stavove iz tekstova pripisuju prvenstveno njihovim autorima, a tek zatim i sa rezervom i ostalim autorima sa sajta.

U tom smislu, pozivamo zainteresovane čitaoce da postanu naši autori i da prostor Dvogleda iskoriste za debatu o najvažnijim društvenim pitanjima.

Uređivačka politika će preferirati tekstove koji neguju kulturu dijaloga, posvećenost javnom dobru, potrazi za istinom i najboljim praktičnim rešenjima potrebnim zajednici.

urednik Dvogleda

Vladimir Milutinović

dvogled.rs@gmail.com

1 odgovor ka “Posle „Ideje Dvogleda“”

  1. Milodan каже:

    Što se mene tiče, a tek sam dospeo k’ vama, imate moju punu podršku. Mislim da nemam spisateljsko-inetelkutalni kapacitet da postavljam tekstove na ovom portalu ali ću svakako biti redovan komentator obzirom da sam se u tim vodama oprobao na, zamislite (obraćam vam se u množini), E-novinama i NSPM. Sa prvih sam oteran (za to, ako vas zanima, pitajte Branislava Jelića) a na ovim drugim rekoh sve što imadoh i nekako mi je neprijatno da stanem na stranu srpskih nacionalista i napadam Vučića i ostale (vlasne) političare, odnosno da napadam tekstove iz kojih pak proističe da podržavam ove na vlasti.
    I jedna pohvala: Spisak vaših (množina) autora je odista RESPEKTABILAN.

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

мај 2013.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: