Rubrika | Video

Utisak nedelje – 07.07.2013. – Vesna Pešić, Zoran Živković, Cvijetin Milivojević

Kako je radila Vlada u prvoj godini mandata? Šta je drugačije nego pre? Da li ima nešto novo? Gosti: Zoran Živković – predsednik Nove stranke, Vesna Pešić – doktor nauka u oblasti sociologije, Cvjetin Milivojević – direktor PR agencije Pragma.

5 odgovora ka “Utisak nedelje – 07.07.2013. – Vesna Pešić, Zoran Živković, Cvijetin Milivojević”

  1. Milodan каже:

    Gledao sam sinoć Utisak nedelje. Gosti, sami po sebi, zanimljivi. Vesna Pešić koja na izvestan način podržava ovu vlast, koja, e ne de, hoće ovu Srbiju da upristoji, zatim, Zoran Živković, moj favorit i Cvijetin Milivojević čije kolumne redovno čitam u Danas-u, za kojeg smatram da je veliki protivnik potpisivanja Briselskog spurazume pozivajući se na ustavno-zakonodavno-pravne norme.
    Iz onoga što su oni rekli vredi napomenuti deo diskusije Zorana Živkovića o učinku vlade od njenog formiranja pa do danas. Od 23 (slovima, dvadeset-tri) prioriteta Vlade, koja je mandatar naveo u svom ekspozeu za prethodnih godinu dana, po Živkoviću (a i meni) Vlada nije uradila ništa. NULA. Dade jedan plusić, sad baš ne znam da li beše za borbu protiv korupcije ili evro-integracije uključujući i normalizaciju odnosa sa Kosovom. Sve ostalo čista jedinica. Sa druge strane Vesna Pešić je po malo balansirala ne složivši se u potpunosti sa Živkovićem. Milivojević, dosta kritičan prema sadašnjoj vlasti uz insistiranje na osudi Briselskog sporazuma, sa čime se ja lično ne slažem.
    Kada je Živković, mimo volje voditeljke Olje (uh, al’ se lepo složi), pokušao da progura Program svoje Nove stranke napravio je jedan neviđen previd. Kada je pobrojao ministarstva, kancelarski sistem, izbor predsednika Srbije u Skupštini, pored ostalog rekao je da po njihovom programu Skupština Srbije treba, umesto 250, da ima 150 poslanika a da načini njihovog izbora bude kombinovan, parafraziram, „da 100 poslanika bude birano po većinskom i 100 po proporcionalnom sistemu“ što će reći da Skupštine treba da ima ne 150 nego 200 poslanika, ili da izbor bude pola-pola (po 75), ili 100 ovako a 50 onako, odista mi nije jasna ova njegova računica a, koliko videh, na to nije niko reagovao.
    Imali smo priliku jutros na Pink-u da vidimo reakciju Vulina na Živkovićev nastup.
    Iz svega ovoga, da zaključim, proizilazi da ovoj Srbiji spasa nema a da valjda, što reče onaj stari i odavno pokojni političar, propasti nećemo.

    • zoran živković каже:

      lapsus… 150 poslanika, 100 većinski, 50 proporcionalno…

  2. zorance каже:

    Zasto nemate na sajtu tekst – Manje vina Zivkovicu.Cisto radi spoznaje kulture tolerancije i uvazavanja tudjeg misljenja kakvo god ono bilo.A vidim i Zivkovic licno je medju komentatorima pa mozda covek ima nesto da doda ili odgovori.

    • Milodan каже:

      Za razliku od ovdašnjeg Ištvanovog teksta „Povratak Konstatinoviću“, koji je na nivou naučnog rada tekst „Manje vina, Živkoviću“ na E-novinama je kritika Zorana Živkovića na izložene stavove u Utisku nedelje (dajući za pravo Ištvanu na sopstveni stav, to je po meni običan pamflet), koji je pobudio veliku pažnju čitalaca i komentatora E-novina. Bilo je oprečnih stavova, pa čak i međusobnih vređanja. U polemiku se uključio Živkovićev omladinac Nemanja94 i napisao nekoliko dužih komentara tako da će Živković, verovatno, o tom događaju biti podrobno obavešten. Budući da mi je tamo „zaveden embargo“ nisam bio u poziciji da iskažem svoj širi stav prema tekstu a ovde ne želim da trolujem.

  3. Vesna каже:

    Odgovor Zorancetu. Ne slazem se sa vama da svaki portal ili novine, treba da bude tolerantne i da „uvazavaju svako misljenja kakvo god ono bilo“. Ako vas stav dovedemo do kraja, da li hocete da kazete da bih morala da uvazavam, na primer, misljenje Adolfa Hitlera? To ja ne bih zvala tolerancijom, nego bih u ovom slucaju to nazvala podrzavanjem nacizma. Ne mozemo nad sobom izvrsiti lobotomiju, pa da ne osudjujemo i ne odbacujemo pojedina misljenja, a sve to pod firmom tolerancije. Nisu sva stanovista duzna postovanja, kako mi se cini da vi mislite. Naravno, dozvoljavam da ste se mozda slucajno preko izrazili.

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

јул 2013.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d bloggers like this: