Kult Aleksandra Tijanića solidarnost s primitivizmom i zločinom

pišu: Nikola Samardžić i Vladimir Popović

Kult Aleksandra Tijanića organizovano podižu nekadašnji BK novinari i većina medijskih redakcija, intelektualci, političari, sve kako bi se održao kontinuitet tribalnog primitivizma, laži, huškanja na zločin, blaćenja svakog ko ne pristaje na uslove i sistem vrednosti jednoga zatvorenog i zaostalog plemenskog društva.

Samo kao huškač na ubistvo premijera Đinđića Tijanić je zaslužio mesto odakle ga ni smrt nije smela pomeriti.

Milionske pronevere u RTS-u, ratnohuškačka i palanačka uređivačka politika aktuelnog RTS-a, razbojnička sprega s medijskim oglašivačima, primalna bahatost u svakom gestu i iskazu, sve su to samo noviji slojevi jedne biografije koja je postala stub oslonca, umesto stub srama srpskog establišmenta. Posebno je odvratno povezivanje Tijanića s ličnošću advokata Srđe Popovića, čiji nas odlazak neće omesti na insistiranju da se utvrdi politička pozadina atentata, podrazumevajući ulogu Tijanića kao jednog od izvršilaca naloga kabineta Vojislava Koštunice.

Gadost i licemerje lokalne „elite“ dobila je svoje konkretno uporište u glasilima kakav je Danas koji je ogavnim pamfletom Denisa Kuljiša, trupnog piskarala KOS-a i plaćenog huškača Aleksandra Tijanića, Srđana Šapera i Borisa Tadića, koji je relativizovao sve vrednosti savremene srpske politike koje se zasnivaju upravo na stavu prema ubistvu i ubicama premijera Đinđića. Kuljiš je pokušao da advokata Srđu Popovića posthumno uvalja u kaljugu zločinačkog udruživanja, i u panteon nakaznih barbarogenija koji su uništavali i srpsko i hrvatsko društvo, nesvršenih i animalnih pojava kojima se dive i Kuljiš, i oni koji su tekst objavili, i svi koji su u proteklim danima svojim činjenjem i nečinjenjem doprineli ovoj javnoj sramoti koju će oprati samo presuda ubicama i nalogodavcima atentata čiji su i Tijanić i Kuljiš medijski simboli. Posebno odvratna je odluka onih koji su se prethodnog dana poklonili Tijaniću, time i svim ovim snagama koje su nas ponovo survale na dno najnižih ljudskih poriva i društvenih osobina, koji su zaista bili iskreni kad su se poklonili Tijaniću, time i svim njegovim gazdama. Kult Aleksandra Tijanića nije samo kult njegove novinarske škole, nego i ritualno obožavanje te močvare paralelne stvarnosti koju su njegove žute novine i žute televizije učinile jedinom stvarnošću srpske prošlosti i neposredne budućnosti.

5 odgovora ka “Kult Aleksandra Tijanića solidarnost s primitivizmom i zločinom”

  1. Vesna каже:

    Hvala bogu da je neko napisao ovaj tekst. Sjajno, i velika bruka za Danas, a i sve ostale koji danima slave Tijanica. Najgore je bilo to da ga stave zajedno sa Srdjom Popovicem, sto je ucinio Danas.

  2. Milodan каже:

    Može se reći da je tekst Denisa Kuljiša uređivački promašaj Danas-a. Međutim, ovo je lični stav pisca teksta. Uostalom, Danas je objavio u ovu reakciju što podrezumeva da uređivačka politika ovog dnevnog lista zastupa različita mišljenja. I to nije jedini slučaj.

  3. Goga каже:

    Bravo!!!

  4. vladimir stanimirovic каже:

    Podsetio bih vas na dokumentarni film Atentat na Djindjica- medijska pozadina ubistva i tekst novinarke Tamare Skrozza objavljen tim povodom, ciji jedan deo isticem, a koji objasnjava mesto i ulogu Tijanica u tom trenutku…

    Oštra kritika Zoranove vlade je legitimna, ali sasvim je druga stvar permanentno indukovanje javnom mnjenju da se radi o ordinarnom kriminalcu koji je okružen kriminalcima. I kao vrhunac svega, daju reč Aleksandru Tijaniću, čoveku koji je izgovorio – ako Đinđić preživi, Srbija neće, koji je objašnjavao kakav je Đinđić kriminalac, koji ga je pitao da li čovek može da se šeta slobodno po Srbiji, a da ne bude ubijen, koji je na sve strane grmeo o Đinđićevoj kriminalnoj prošlosti. To nije bila nikakva kritika, već najcrnja propaganda, čišćenje prostora da bi taj metak na kraju mogao da opali. I oni njemu daju reč, da on pokajnički kaže – nikada ne bih izgovorio tu rečenicu, da sam znao šta će se desiti. Ma nije stvar u toj rečenici, evo imam knjigu Slučaj Aleksandra Tijanića, u kojoj se vidi da je Tijanić prednjačio i predvodio medijsku kampanju protiv Đinđića. U tom smislu im je i ‘Identitet’ juče poslužio kao izgovor – hajde, žrtvovaćemo ‘Identitet’ i Gradišu Katića, koji se družio sa Dušanom Spasojevićem.“

  5. Jelena каже:

    O Tijaniću ne mislim ništa dobro. Ne mogu da verujem da su svi zaboravili sva „velika dela“ Tijanića, srednjoškolca, koji je svojim „talentom“ „velikog“ pisca umeo da uvredi i zapreti svakome ko nije delio mišljenje sa njim. Dovoljna je njegova rečenica „Ako Đinđić preživi Srbija neće“. Tu je kraj svakom komentaru o Tijaniću. O pijetetu ne mogu da govrim. Mnogima je laknulo.

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

новембар 2013.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d bloggers like this: