Rubrika | Premalo za tekst

Slom kampanje

Besmisleni izbori i prazna kampanja sada su začinjeni novim fenomenima. Na primer, kako izveštava B92, spremnost građana da izađu na izbore se sa završnicom kampanje smanjuje, umesto da se povećava.

Izgleda da ovaj konsenzus u prilog ispraznosti nije naišao na dobar prijem kod glasača, pa se stranke prestrojavaju u hodu. Plaćeni oglas LDP u Politici tvrdi da je „LDP jedina opozicija u Srbiji“, a do juče su tvrdili da se kandiduju za vlast i da „zemlja sledi kurs LDP“.

Čak se i Vučić predomišlja. Najpre kaže da mu je neophodno 50% glasova da bi mogao da sprovodi reforme, a sada Zorana Mihajlović izjavljuje da SNS sigurno neće sama praviti vlast jer je neophodan široki konsenzus itd.

Da nešto ne štima, pokazuje i nova akcija DS, zakamuflirana u sajt velikaizbornatajna.com, u kojoj se na neopisivo naivan i prizeman način birači pozivaju da glasaju za DS, SPS i DSS samo stoga što one sigurno prelaze cenzus, pa se glasovi neće preliti verovatno najuspešnijem SNS-u.

Retko šta pokazuje koliko je neshvatanje situacije u DS duboko. Vi mislite da nagovorite ljude koji više neće da glasaju za vas, da ipak glasaju samo zato što prelazite cenzus?

Ne znam odakle da počnem da objašnjavam koliko je ovo promašeno. Recimo, da sam mislio da glasam za DS, sad ne bih glasao zbog ovoga.

ps.

Videh i da je razrada velikog zalaganja DS za reformu obrazovanja za sada sadržana u predlogu da profesorka Srbijanka Turajlić bude ministar prosvete. Iako ona to odbija, možda iz prostog razloga što je sada penzioner.

4 odgovora ka “Slom kampanje”

  1. Srdjan Milosevic каже:

    Samo jedna rec:tuzno.

  2. brana каже:

    sve je manje i komentara

  3. MikeLDN каже:

    Svi za Vuka protiv Slobe? 🙂

    Danas u zgradi moj postar ubacuje svima besplatni Blic sa dodatkom „Izadjite na izbore“…

  4. alexjosephine каже:

    Kampanja nedvojbeno reflektuje cinizam partijskih nomenklatura. Sasvim ogoljena i besramna borba za sinekure.

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

март 2014.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: