Nominacije za PR meseca: B92 i Varufakis

No dobro, ipak se ovim treba baviti, iako je vest trenutno na B92 teško naći, a jutros je bila glavni naslov na B92. Grčka vlada prikazana je kao vlada koja je dve nedelje nakon izbora izdala sva svoja načela, pokazala se kao naivna, njen program kao nerealan, a njene vođe kao avanturisti koji su se već na prvoj krivini suočili sa zidom racionalnosti i poštenja.

Uz mali dodatak, naslov se poigrao i time da se radi o „ludacima“, koji su do juče bili u „ludačkoj košulji“, ali su danas shvatili da to tako ne može. Sve potcrtava baš zgodno izabrana Varufakisova slika:

rsz_b92varufakis

 

Kada se tekst pročita, vidi se da su mere štednje, prema Varufakisovoj izjavi ta „ludačka košulja“, ali ako razmišljate asocijativno, pa „luđačko“ povežete sa slikom, usput ukačite i da su Grci odustali od svega za šta su se do juče zalagali, lako ćete steći i obrnut utisak da je Sirizin program skinuta „ludačka košulja“.

Ako vam to nije dovoljno, imate još podataka. Varufakis na primer kaže:

„Ponekad je neophodno vezati se za jarbol…“

Po B92, „većina posmatrača“ nema dileme šta se zapravo dogodilo:

„Većina posmatrača, međutim, ocenjuje da je Grčka pokleknula, to jest da je levičarska vlada na čelu sa Aleksisom Ciprasom, suočena sa pretnjom da će biti izbačena iz evrozone, pristala na manje-više iste uslove koje je prihvatila prethodna vlada. „

Kako se još kaže u tekstu: „Grčka se obavezala da će nastaviti sa merama štednje

Prema PR B92, dakle, Grčka ima na vlasti ludake koji su upravo naučeni pameti i podvili rep. Bitan detalj u ovoj priči je da je B92 u vlasništvu nama nepoznatih lica, koji bi se verovatno mogli svrstati „oligarhe“ o kojima govori Grčka vlada.

Svako naravno može da bira da li će konzumirati ovaj mali Trumanov šou na B92.

Mogli bi, šta ja znam, da verujete i onome što tvrdi sam Cipras:

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да договор склопљен са министрима финансија еврозоне поништава обећање претходне конзервативне владе према међународним кредиторима о примени мера штедње.

„Добили смо битку, али не и рат. Проблеми, прави проблеми су и даље испред нас“, истакао је грчки премијер.

ili Varufakis:

„Прво те игноришу, онда ти се смеју, потом се боре против тебе, а затим победиш„.

ali zašto slušati njih kad nam jedna TV korporacija u vlasništvu baš grčke oligarhije, koliko vidim, zajedno sa BETOM, kaže drugačije.

ps.

popodne istog dana, B92 i Beta nastavili su sa vestima u istom tonu:

varufakisPOBB92

1 odgovor ka “Nominacije za PR meseca: B92 i Varufakis”

  1. miloš macut каже:

    hleba i igara,šta će vam bilo šta kad sve radim i mislim „ja“

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

фебруар 2015.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
%d bloggers like this: