Provladini novinari odlučili da napuste novinarska udruženja

Beograd, 10. oktobar (Dvogled News) – Novinari provladinih medija, televizija Pink i Happy, dnenih novina Informer, Srpski telegraf, Večernje Novosti i Alo, kao i mnogi iz drugih redakcija, odlučili su da napuste noviinarska udruženja UNS i NUNS jer se više ne slažu za novinarskim kodeksom. U zajedničkom saopštenju, oni su saopštili da više ne žele da imaju ništa sa novinarstvom.

„Mi, dole potpisani, ne želimo više da budemo deo novinarske profesije. U toku našeg dugogodišnjeg iskustva uvideli smo da su vrednosti na kojima se temelji novinarstvo – sloboda, istina, objektivnost, nezavisnost – prevaziđene i da ne mogu da odgovore zahtevima vremena. Stručnjaci za medije se već duže vreme slažu da je objektivno novinarstvo nemoguće, a da istina ima više strana i da je nemoguće doći do zajedničke istine. Oni su takođe nepobitno utvrdili da iza takozvane borbe za slobodu medija stoji igra moći i da sloboda medija zapravo ne postoji.

Zbog svega toga mi više ne želimo da budemo robovi prevaziđene ideologije o slobodi medija i rado prihvatamo da je moć ono što u medijima odlučuje. Sada je moć kod Aleksandra Vučića i mi želimo da budemo deo te moći uz sve pripadajuće beneficije.

U to ime, izjavljujemo da više nismo deo novinarskih udruženja i da, iako za našu novu profesiju još ne postoji ustaljeno ime, želimo da pokušamo kao PR-novinari ili, kratko, spineri. Planiramo da uskoro osnujemo Udruženje raspoloživih spinera i napišemo kodeks spinera.“

U inicijativnom odboru Udruženja spinera dodaju da od vlasti očekuju da uz postojeće zakone o javnom informisanju donese i zakon o spinovanju u kome bi obavezno trebalo da se nađu odredbe o neometanom prelasku spinera od jednog gazde do drugog i zabranu pominjanja slobode medija u prisustvu nekog spinera.

Vladimir Milutinović

ps.

Dvogled News je rubrika u kojoj objavljujemo izmišljene vesti, po ugledu na naš njuz.net

evo još jedne sa njuz.net 🙂

Vučić uzima neplaćeni odmor kako bi se posvetio beogradskim izborima

1 odgovor ka “Provladini novinari odlučili da napuste novinarska udruženja”

  1. brм каже:

    a oni što su ostali u NUNSu i UNSu su mnogo bolji …

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

октобар 2017.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: