Vladi Srbije je OK što su gradjani neznalice

Foto: Vladimir Tatarević

Povodom najnovijih izjava iz Vlade o tome kako su svi mediji neobjektivni, a koje su izazvale polemiku u javnosti, Vlada je izdala saopštenje kojim pojašnjava svoj stav. Prenosimo ga u celosti:

„Povodom polemika u vezi izjave premijerke Srbije da u Srbiji nema objektivnih novinara, Vlada Srbije saopštava da to nije stav Vlade samo u vezi medija, nego generalno u pogledu svih kvaliteta građana Srbije. Ne samo da novinari ne znaju da rade svoj posao i rade ga na krajnje neobjektivan način, već svi građani Srbije generalno ne znaju ništa i gledaju samo svoj sitni interes. U stvari, Vlada Srbije bi u potpunosti izgubila svoju svrhu i svoj smisao kada ne bi bilo tako. Mi smo tu da vas, građane Srbije, dovedemo u kakav takav red, kažemo vam šta da radite, šta je istina, u krajnjoj linijij da vas pustimo da budete to što jeste – lenji, neuspešni, zavidni, ukratko sve ono što mi nismo, što se vidi iz toga što smo mi na vlasti, a vi niste.

Da su građani Srbije sposobniji, ne bismo u Srbiji imali ovakvu opoziciju, koja ne zna ni da su Milutin Milanković i Nadežda Petrović mrtvi, neko bi, osim nas, znao kako se zovu sinovi Stefana Prvovenčanog, imali bismo nekog stratega formata Murata, ne bismo morali da skupo plaćamo svakog investitora koji donosi know-how i nova radna mesta.

Da zaključimo, nama je sasvim OK što ste vi takvi. Nemojte misliti da se mi ljutimo na vas ili da vam nešto zameramo. Takvi ste, kakvi ste. Srećom, tu smo mi!“

U vladinim kuloarima često se čuje „Bože, gde mi živimo“, „Ovo je katastrofa“ „Da li je moguće da imamo ovakav narod?“, ali, kako kažu, defetizam brzo zamene udarničkim radom. Na kraju, gde bi Srbija bila sa ovakvim narodom, da nema ovakvu vlast?

 

*Dvogled News je rubrika sa izmišljenim vestima

Comments are closed.

Adsense

Po datumima

октобар 2017.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: