Rubrika | Premalo za tekst

Pa gde je, gde je taj neoliberalizam?

Sadašnje stanje izgleda ovako. Pošto su ukupni doprinosi za radnu snagu nerazumno visoki, mnogi poslodavci izbegavaju da ih uplaćuju radnicima (tu spadaju i neka preduzeća u vlasništvu države). – Dušan Pavlović, 16.01.2014.

(btw, Dušan Pavlović i ministar Saša Radulović zaista pokazuju neke znakove da nisu čisti neoliberali. Međutim, bojim se da „egalitarni liberalizam“ o kome govori Pavlović, predstavlja dosta improvizovanu kombinaciju dva principa, kombinaciju napravljenu iz možda ne sasvim osvešćene neoliberalne perspektive. Kako će se sve politički završiti (a i ekonomski) bojim se da niko živ ne zna.)

5 odgovora ka “Pa gde je, gde je taj neoliberalizam?”

  1. admin каже:

    Savićeva: Po čemu sam ja neoliberal?

    Na pitanje šta ima da izjavi na primedbe da je sindikat ASNS, kome je na čelu, zagovarao jedan neoliberalni koncept radnih odnosa, Ranka Savić je odlučna: „Po čemu smo to: koja naša izjava, koji potez, koje bilo šta je neoliberalno. Ovaj sindikat ima jedan pragmatičan stav da mora da se sedne i čuju argumenti, da jednom radimo zrelo i odgovorno. U tom smislu neka nas i nazivaju neoliberalnim“.
    – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/orbovicu_organizuj_nas.4.html?news_id=274535#sthash.gMIDb74v.dpuf

    • brana каже:

      koja izjava??
      – 35 000 људи ће бити отпуштено а ви за то имате разумевања?, упитала је средином емисије видно изнервирана voditeljka
      – Немамо избора!… ми нећемо бити кочница која спречава реформе!!!“

  2. brana каже:

    još jedan biser: “ između liberalizma i neoliberalizma – gde bi prvi bio dobar, a drugi loš momak – nema nikakvih značajnih razlika.“
    http://pescanik.net/2014/01/bez-neoliberalizma-nema-kulturnog-napretka/

  3. admin каже:

    Privatno zdravstevno osiguranje je najgore resenje, ovo govorim iz iskustva jer zivim u SAD-u. Prvo osiguravajuce kompanije nisu obavezne da vas osiguraju pa se moze desiti da budete bez osiguranja ako procene da ste previse rizicni ili ako ste ranije bili bolesni, premije znaju da budu jako visoke. Drugo kod lekara idete tamo gde vam kazu odnosno tamo je najjeftinije jer osiguranje odbija da pokriva troskove skupljih lekara pa se moze moze desiti da putujete i do 50 kilometara zbog jednog pregleda, a sto je najgore moze se desiti da npr. nakon operacije osiguranje odbije da pokrije troskove lecenja koje onda morate da snosite sami jer vas optuze da ste prevarant i da ste namerno sakrili neke informacije o svom zdravstvenom stanju zbog cega ste ponovo bolesni i sl.
    *komentar sa B92

  4. admin каже:

    Zasto zdravstvo jos uvek sedi gde je bilo u komunizmu? Novo drustvo u Srbiji treba da bude slobodno. Sve ovo sto „razmatraju“ je arhaicno, zaostalo, neodgovarajuce za novi vek. Presipanje iz supljeg u prazno.
    Jedino pravo resenje je ostaviti taj zaostali deo komunizma u starom veku i privatizovati kompletno zdravstvo. Ukloniti drzavu iz tog procesa. Ukloniti ministra, sve ispod njega i samo ministarstvo.
    Ostaviti slobodnim ljudima, slobodnim lekarima i zdravstvenim institucijama te slobodnoj privredi da nadje izlaz (bez drzavnih nameta i propisa). Iznikao bi novi, produktivni biznis koji bi zaposljavao – zdravstveno osiguravajuce kompanije. Svaki covek bi bio SAM odgovoran da kupi koliko zeli ili moze da priusti. Zdravstvo bi procvetalo jer bi imalo pravi prihod a ne cevcicu od birokratske drzave.
    Najgrdje u svemu sto su ovi pominjali o trenutnom sistemu – oni zaista misle da individualni gradjanin, radnik nije jedan koji sam treba da razmislja i bude odgovoran za svoje zdravstvo, cak ni za uplate ovom trenutnom drzavnom sistemu… To je razmisljanje o produktivnim ljudima kao o nepismenim budalama… Uzas.
    (dusanmal, 15. januar 2014 17:58)

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

јануар 2014.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: