Zoranu za predsednicu?

Retko šta na očigledniji način pokazuje kakva je naša medijska scena od najnovijeg spinovanja vezanog za Zoranu Mihajlović. Dobro, ona je negde rekla da su neki, pa i predsednik manje energični, ljubazno reče i da nije imala ništa protiv Olje Bećković, slikaše se za novogodišnji broj Blic žene, i umesto da je sve to samo detalj u životu, pa i političkom životu, jedne zemlje, ona dospeva na naslovne strane, ali sada ne zbog slikanja, nego ispod naslova “Ona tera po svom”, “Zorana u nemilosti Vučića”. Mediji, ovde mislim prevshodno na Blic, izmišljaju (koliko mi znamo) sijaset stavova i mišljenja koje o tome ima premijer, naš, Vučić. Savetnica predsednika proziva misterioznog “dirigenta” koji je Zorani dao znak da se aktivira. Izrodi se poprilična afera iz svega – jedino POLITIKE u smislu programske politike, iza toga nema ni u tragovima.

A da je ima, iako se Zorana Mihajlović ne nalazi na delu političkog spektra koji ja podržavam (ako on postoji), onda bi možda trebalo da je podržimo? Hoće li Zorana stvarno da podeli SNS ili da zameni Vučića? Ako je tako, to ne bi bila stvarno najgora stvar na svetu i možda bi ovaj monolit političke kontrole, kad već to trenutno ne može opozicija, razbila u pravom smeru.
A ako to njoj nije ni na kraj pameti, onda bi se naši mediji pokazali u pravom svetlu – kao čaša vode na koju svako ko ima nešto vlasti može da dune koliko hoće vetra za svoje potrebe.

Šta stoji iza ovih rečenica:

Prema saznanjima “Blica” iz više izvora u vrhu SNS, premijer i lider naprednjaka uveren je da njegova potpredsednica i donedavno desna ruka pokušava da se nametne, bez dogovora s njim, kao realno rešenje za budućeg predsednika Srbije.

Još opasnije, da Zorana Mihajlović ima ambiciju da samog Vučića u nekom trenutku, “kada dođe vreme”, nasledi na čelu SNS.

Prvo je na sednici Predsedništva SNS u petak zamerio “pojedinim funkcionerima” na medijskim soliranjima i suviše opuštenim nastupima, kao i da suviše čuvaju sebe umesto da žestoko brane stranku i Vladu. Iako nikoga nije imenovao, kažu izvori “Blica”, svi su znali da je mislio na Zoranu Mihajlović.

KOLIKO MI KAO ČITAOCI znamo, ovo može biti potpuna izmišljotina Blica, kao i nešto što je neko ipak rekao, ali kao svoju izmišljotinu. Čak. dakle, da je to i istina, novina trenutno nema NIJEDAN JAVNI PODATAK, javnu izjavu koja bi potvrdila da je Zorana mihajlović “na ledu”. Drugim rečima, šta nam jemči da su ove rečenice:

Kako saznajemo, Aleksandar Vučić je Zoranu Mihajlović stavio na led odmah nakon što se u medijima pojavilo istraživanje “Ipsos Stratedžik marketinga” po kojem je ona, mada daleko posle njega, najpopularniji ministar u Vladi.

Posle toga, potpredsednica Vlade i SNS je imala nekoliko, po Vučićevom mišljenju, “preterano slobodnih” pojavljivanja u medijima, a sve je kulminiralo ovih dana.

VESTI, a ne IZMIŠLJENE VESTI, ili ako hoćete Vesti u ogledalu.

Po mom mišljenju, ništa javno dostupno nam ne daje mogućnost da odlučimo po ovom pitanju.

Zašto onda dozvoljavamo da ovo ide kao vest? Ovo pitanje je važno nezavisno od toga ko plasira ove informacije, da li je to zaista nezadovoljni Vučić, kabinet predsednika, Nikolićeva struja u SNS, opozicija, sam Blic zbog tiraža – bilo ko da je u pitanju on ima dozvolu svih nas da nesmetano izmišlja poželjne vesti.

Šta bi falilo da ova vest i sve ovakve vesti idu sa malim zaglavljem:

Ovaj članak nije napisan na osnovu javno dostupnih podataka.

Zorana_blic1

 

Mnoge novine i sajtovi se ne bi promenili uopšte, a tabloidi bi imali uokviren deo za omiljeni način manipulacije.

 

4 odgovora ka “Zoranu za predsednicu?”

  1. miloš macut каже:

    onda bi na trafikama bile samo cigarete i žvake

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

јануар 2015.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: