Rubrika | Premalo za tekst

Kampanja protiv „belih listića“ u punom jeku

„Belim listićem dobija onaj protiv koga se izjašnjavate, odnosno oni koji bi možda i izgubili izbore. To nije demokratski dobra stvar. Demokratski je, koliko god to zvučalo banalno, glasati za najmanje loše„, rekao je Goati.

(u kampanju protiv „belih listića“ – za koje se niko javno ne zalaže u glavnim medijima – uključio se i Tanjug i neizbežni Vladimir Goati. Pa u vezi s tim, moglo bi da se kaže da zaista svako kome se argumenti iz ovog teksta čine prihvatljivim, posebno gornji Goatijev argument, treba da izađe i glasa. Treba da postoji neka razlika između pravih belih listića i slučajnih prolaznika.

Uzgred budi rečeno, naslov „Apstinenti umesto belih listića“ blizu je da pogodi šta je po sredi. Danas su voljni, protestni apstinenti isto što i beli listići)

ps. pokušajte da logički raščlanite gornju izjavu, da vidite koji je njen smisao.

3 odgovora ka “Kampanja protiv „belih listića“ u punom jeku”

  1. admin каже:

    VUKOVIĆ GENIJE (premalo za premali tekst)

    Programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković podseća da je na prošlim parlamentarnim izborima bilo oko četiri odsto nevažećih listića, a prosečno ih bude jedan i po do dva i po odsto.

    Vuković razliku u procentima objašnjava, ne nužno svesnim revoltom birača, već i činjenicom da su protekli izbori bili komplikovani, odnosno da su građani zaokruživali od tri do šest listića.

    „Imajući u vidu nivo obrazovanja i pismenosti ljudi u Srbiji, ne čudi me da je i zbog toga bilo više nevažećih listića“, rekao je Vuković, koji dodaje da je nemoguće predvideti koliko će građana apstinirati ili koliko će nevažećih listića biti na predstojećim izborima.

  2. Milodan каже:

    Ako bi se vodili Vukovićevom logikom onda će na predstojećim izborima biti znatno manje belih listića, jer će birači (izuzev područja Beograda čiji su birači, rekao bih, malo pismeniji) pred sobom imati samo jedan list(ić).
    Mislim da se ne radi o tome, belih listića će, i bez ovoga, biti znatno manje, „beli listići“ su 2012. godine imali svoje razloge i svoju poruku i, uz apstinente, doprineli da dođe do promene vlasti, čime smo učinili da vlast postane (lako) smenljiva.
    Sada je to malo teže, Vučić i SNS imaju pozamašan rejting (uostalom zbog toga su i raspisani izbori) i svaki beli listić ide njima u prilog, što, priznaćete, nije odlika profila njihovog disciplinovanog biračkog tela, ako razumete šta hoću da kažem. A hoću da kažem da su pristalice „belih listića“ bili (i ostali) prirodni protivnici naprednjaka. Zbog toga ih neće biti, izuzev u uobičajenom broju. Samo još i da su gubitnici na prošlim izborima iz tog svog poraza izvukli određene pouke, a to je da se ne sme vređati inteligencija njihovih potencijalnih ili bivših birača. A što se tiče naprednjačkog biračkog tela tiče za njih je „događaj u Feketiću“ bio herojski čin a ne obično Vučićevo glupiranje.

    • admin каже:

      Milodane, vi mislite da treba da se vodimo Vukovićevom logikom?

Pristigli komentari


Adsense

Po datumima

фебруар 2014.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
%d bloggers like this: